Jakob Liljedal

Jag heter Jakob Liljedal och är ny tränare på Wäsby Golf 2024.

För mig kommer man i år kunna ta privatlektioner och jag kommer att ta hand om gruppträningskurser, knattarna och även om de äldre juniorerna på Wäsby.

Jag är född och uppvuxen på Ekerö. Min pappa tog med mig till golfen när jag var 12 år och efter första gången på nybörjarkursen ville jag inget annat än att spela golf. Det var på Troxhammars golfklubb och de senaste åren har jag även jobbat där i shop och reception.

Jag gick på golfgymnasiet på Upplands Bro. Efter att ha kvalat in och spelade jag två och ett halvt år med full spelrätt på Nordic League som är högsta tävlingsnivån för herrar och steget för att ta sig vidare till Challenge Tour. Min främsta merit var när jag vann en tävling på Futuretouren Ligma Tour.

Mitt tourspel lägger jag lite på hyllan i år när jag ska fokusera på att vara instruktör här på Wäsby Golf. Det bästa spelet tänker jag spara till årets seriespel.

Det inte så många vet om mig är att jag på min livs första tävling på Nordic League gick på 67 slag på första rundan. En helt bogeyfri rond! Slutade sedan topp 20 på den tävlingen.