Simon Dawidson

Hej!

Jag heter Simon Dawidson jag är 21 år och går mitt andra år på Svenska golfförbundets Elitmiljö nere i Halmstad. Vilket är ett samarbete mellan Svenska golfförbundet och Halmstad Högskola, som möjliggör en proffssatsning i Sverige med mycket välmeriterade tränare som Fredrik Wetterstrand (Landslagscoach)- Sofia Grönberg Whitmore (3 vinster på Europa Tour) – Rikard Fors (tränare flera spelare på Europa Tour) som stöttar oss spelare dygnet runt för att uppnå vår dröm om att spela på Europa Touren och PGA Touren.

Jag introduceras till golf när jag var 8 år gammal och började då träna för Lidingö Golfklubb, och jag visste rätt tidigt att golf var det jag ville hålla på med, då jag redan som 13-åring började tävla seriöst på dem svenska juniortourerna som då hette JMI och Skandia Cup, Skandia Tour nuvarande Teen Tour. När jag var 16 år gammal började jag Upplands-Bro Golfgymnasium i Kungsängen där jag träffade Johannes Soini som idag är min huvudtränare och som var anledningen till att jag flyttade från Lidingö GK till Wäsby Golfklubb.

2022 kommer den Nordiska Ligan att vara mitt huvudfokus, men även R&A Student Tour, vilket är en tour i Europa bland högskolor och universitet som tävlas i olika länder i Europa, där vinnaren tilldelas wildcard till Europatouren.

 

Jag har alltid älskat att tävla och jag tror att det var det som gjorde att jag verkligen fastnade för att spela golf, att det kan vara lika svårt att tävla på Nordic Golf League eller JSM som det är att tävla mot min storebror och pappa, tack vare det handikapp som finns. Det gör att man alltid måste göra sitt bästa oavsett situationen och det älskar jag.

Mitt bästa golfminne är från när jag var 13 år och spelade KM för andra gången i mitt liv och sköt 66-66 med birdie på hål 36 för att vinna med ett slag, den känslan drivs jag av även idag.