Seriespel

Här kommer vi under året informera om hur det går för våra representationslag i sina serier.

 

Seriespelet är en rolig möjlighet att få tävla lite på andra banor runtom i Stockholm, men också en möjlighet att träffa lite fler medlemmar här på Wäsby Golf. Är du intresserad av att delta i seriespel i din ålderskategori så tag kontakt med kansliet via mail på kansli@wasbygolf.se.

D22

Klubbens D22-lag består av Elin Carlsson, Lotta Edgert, Caroline Gergils, Nellie Berglund, Petra Lindgren och Kristina Neimert-Carne. Lagets första match för säsongen 2022 spelades på hemmaplan på Wäsby där tjejerna mötte Österåker och vann med 3-1 i matcher. Även nästa match spelas på hemmaplan men då mot Waxholm 30/5. Bra spelat och lycka till!

Lagkaptenen för D22 som även hon har varit med och bidragit till lagets framgångar är Malin Pihl.

 

H50

I H50 har klubben två representationslag. Lag 1 består av Christian Odham (spelande lagkapten), Andy Mondvay, Johan Selander och Patric Bengtsson. I denna serie har det varit tajt om poängen men Österåker segrade till sist och Wäsby slutade på en tredjeplats. Övriga lag var Bro Hof och Bro-Bålsta.

Lag 2, som består av Mats Ogevall (spelande lagkapten), Ola Östling, Roland Sjökvist, Mårten Bengtsson och Olle Österlund, spelade bra nu under hösten och klättrade i serien men det räckte tyvärr inte hela vägen för att gå upp en division, då laget slutade på en andraplats. Övriga lag i samma serie var Saltsjöbaden, Täby och Mälarö.

Väl kämpat allihop!

D50

Även i D50 har vi två lag. Lag 1 består av Alison Riva, Ann-Christine Mäkinen, Annika Walcott och Annelie Molén (spelande lagkapten). Laget vann sin gruppserie och slutade på en andraplats i finalspelet för division 1 i Stockholm.

Lag 2 har i år spelat i division 3 och har efter matcher mot Bro Hof och Täby vunnit sin gruppserie och kommer nästa år att spela i division 2. Laget består av Yvonne Söderberg, Marie Östling, Sabine Areskär och Lisa Erkén.

Bra spelat allihop!

H60

Även för vårat H60-lag har säsongen 2022 dragit igång med premiär på Sollentuna Golfklubb 24/5. Spelande för Wäsby var Per Djerf, Leo Livchitz, Claes Lewin och Markku Huusko som är spelande lagkapten. Herrarna möter Österåker, Sollentuna och Viksjö i sin serie och efter första matcherna delar Wäsby Ledningen med Österåker på 4 poäng.

 

Bra spelat och fortsatt lycka till!

H70

H70-laget, bestående av Bert Norell (spelande lagkapten), Christer Jansson, Leif Ahl, Anders Svensson, Heikki Oksanen och Kjell Lauri, öppnade säsongen starkt på bortaplan. De första matcherna spelades på Öster på Stenson, Österåker där Wäsby plockade hem 5 poäng och delar nu ledningen i serien med Täby.

Nästa match spelas på Täby om fyra veckor. Bra spelat och fortsatt lycka till!

H75

Säsongen har börjat även för H75 där Lars-Erik Hult (spelande lagkapten, Lars-Olof Jonsson, Knut Forvik och Per-Olof Westerlund spelade hem 5 poäng. Första matcherna spelades på Viksjö GK där de mötte Sollentuna, Viksjö och Arninge.

Omgång 2 spelas 20/6 på Arninge GK då även Ingemar Kjellberg kommer vara med i laget. Wäsby-herrarna leder nu serien efter omgång 1. Bra spelat och fortsatt lycka till!

H80

H80 laget vann även dem sin gruppserie med god marginal över övriga lag som var Vallentuna, Huvudstaden och Österåker. Laget består av Kjell Dahlberg, Nils-Olof Karlsson, Bo-Göran Bengtsson (spelande lagkapten), Jan Anders Christiernin, Bengt Paulsson och Gösta Stolpe.

Även i finalspelet på HaningeStrands GK blev det vinst för herrarna och de kan nu titulera sig distriktsmästare! Stort grattis och bra spelat!