Seriespel

Här kommer vi under året informera om hur det går för våra representationslag i sina serier.

 

Seriespelet är en rolig möjlighet att få tävla lite på andra banor runtom i Stockholm, men också en möjlighet att träffa lite fler medlemmar här på Wäsby Golf. Är du intresserad av att delta i seriespel i din ålderskategori så tag kontakt med kansliet via mail på kansli@wasbygolf.se.

D22

Klubbens D22-lag består av Elin Carlsson, Lotta Edgert, Caroline Gergils, Nellie Berglund, Petra Lindgren och Kristina Neimert-Carne. Lagets första match för säsongen 2022 spelades på hemmaplan på Wäsby där tjejerna mötte Österåker och vann med 3-1 i matcher. Även nästa match spelas på hemmaplan men då mot Waxholm 30/5. Bra spelat och lycka till!

Lagkaptenen för D22 som även hon har varit med och bidragit till lagets framgångar är Malin Pihl.

Efter omgång två som spelades på hemmaplan 30/5 mot Waxholm där Wäsbys tjejer vann med 4-0 i matcher leder tjejerna nu sin serie med två poäng före tvåan och trean. Bra spelat tjejer!

Nu i augusti har andra ”halvan” av seriespelet dragit igång och vårat D22 lag har spelat sin första match för hösten. Tjejerna mötte Waxholm på bortaplan där de vann med 4-0 i matcher. Bra spelat!

Vårt D22-lag har nu spelat 5/6 matcher men tjejerna har redan säkrat gruppsegern! Grattis tjejer och bra jobbat!

Efter 5/6 spelade matcher har Wäsby 9 poäng och Österåker, som är tvåa, har 6 poäng så de kan inte gå om Wäsby oavsett hur sista matchen går. Vi önskar tjejerna lycka till i finalen!

Efter den sista matchen har spelats blev Wäsbys D22 lag bästa gruppvinnare i serien och har därför gått direkt till finalen. Det är alltså två andra lag som ska spela semifinal om vilka som ska möta Wäsbys lag i final. Bra jobbat tjejer!

I finalen blev det vinst för Wäsbys D22-lag, stort grattis till distriktsmästartiteln!

H50

I H50 har klubben två representationslag. Säsongen 2022 vann lag 2 sin grupp i division 2 och lag 1 hade det lite tuffare så klubben har fortsatt ett lag i division 1 och ett lag i division 2.

Väl kämpat allihop!

D50

I kategorin D50 har klubben två representationslag.

De två lagen består av Annelie Molén som spelande lagkapten, Alison Riva, Ann-Christine Mäkinen, Louise Permelin Berg, Annika Walcott, Lisa Erkén, Kicki Gustavsson, Mia Hultman, Sabine Areskär, Marie Östling, Maria Höglund, Pia Ekman och Maria Karlsten.

D50 lagen har spelat sin första omgång för säsongen där båda lagen gick segrande efter stabila insatser av alla. Lag 1 som spelar i Div 1 mötte då Viksjö och lag 2 som spelar i Div 2 mötte Åkersberga.

Även omgång två blev en succé då Div 1 laget vann 3-1 och Div 2 laget vann 2,5-1,5. Båda lagen leder sina serier och siktar mot finalspel till hösten.

Efter att alla omgångar är spelade står D50 lag 1 som segrare i sin grupp och kommer vara med i finalspelet 10/9.

Även lag 2 vann sin grupp.

Bra spelat och fortsatt lycka till!

H60

Även för vårat H60-lag har säsongen 2022 dragit igång med premiär på Sollentuna Golfklubb 24/5. Spelande för Wäsby var Per Djerf, Leo Livchitz, Claes Lewin och Markku Huusko som är spelande lagkapten. Herrarna möter Österåker, Sollentuna och Viksjö i sin serie och efter första matcherna delar Wäsby Ledningen med Österåker på 4 poäng.

H60 har nu spelat omgång 2 där de delade två matcher och vann den tredje med 2,5 mot 1,5. Wäsbys H60 lag leder nu sin serie med 8 poäng där näste lag, Österåker, har 6 poäng.

Bra spelat och fortsatt lycka till!

H70

H70-laget, bestående av Bert Norell (spelande lagkapten), Christer Jansson, Leif Ahl, Anders Svensson, Heikki Oksanen och Kjell Lauri, öppnade säsongen starkt på bortaplan. De första matcherna spelades på Öster på Stenson, Österåker där Wäsby plockade hem 5 poäng och delar nu ledningen i serien med Täby.

Efter omgång 2 fortsätter vårt H70 lag att dela ledningen i serien med Täby. Nästa match spelas i augusti på Viksjö Golfklubb. Bra spelat och fortsatt lycka till!

Omgång 3 har nu spelats för våra herrar i H70 där resultatet var lite blandat men Wäsby ligger fortfarande  i delad ledning i serien, delad med Täby. Sista omgången spelas på Wäsby 30/8- lycka till!

Efter att den sista omgången har spelats på Wäsby har Wäsbys herrar vunnit sin grupp och kommer nu spela semifinal på Lindö 9/9. Snyggt jobbat och stort lycka till!

H75

Säsongen har börjat även för H75 där Lars-Erik Hult (spelande lagkapten, Lars-Olof Jonsson, Knut Forvik och Per-Olof Westerlund spelade hem 5 poäng. Första matcherna spelades på Viksjö GK där de mötte Sollentuna, Viksjö och Arninge.

Omgång två blev lite tuffare för våra H75 herrar men de ligger på en stabil andraplats i serien och fortsätter kämpa på när nästa match spelas hemma på Wäsby i augusti!

Även H75 har spelat höstens första match. Denne spelades på hemmaplan på Wäsby 16/8 där herrarna spelade hem full pott, 6 poäng! Wäsbys herrar ligger ni delad ledning i sin serie, delad med Sollentuna.är

Efter att alla matcher är spelade blev det tyvärr en andraplats i gruppen för våra herrar i H75-laget. De föll på målsnöret och det var Sollentuna som knep gruppvinsten.

Tack till Lars-Erik Hult som har varit lagkapten i H75 och väl kämpat alihopa!

H80

H80-laget som förra året blev distriktsmästare har också precis börjat spela för säsongen.

Första matcherna spelades på hemmaplan och spelare för Wäsby var Kjell Bergwall, Gösta Stolpe, Nils-Olof Karlsson och spelande lagkapten Bo-Göran Bengtsson.

Herrarna mötte Viksjö, Arninge och Täby och efter en delad match, en vinst och en förlust ligger Wäsbys lag på en tredjeplats i serien, med samma poäng som tvåan Täby.

Fortsatt lycka till!