Klubben

Wäsby Golf – En golfanläggning att längta till!

Hålen heter bland annat Storsten, Fägatan och Hövdingaröset och antyder i vilken miljö Wäsby Golfs 27 + 6 hål ligger. Men det är inte bara fornlämningarna som gör banan intressant för dig. De snabba greenerna och de utmanande hålen, med hinder på strategiska avstånd och ställen, gör att vare sig du spelar klokt eller risktagande, får du en härlig golfupplevelse.

Banorna, en niohålare och en artonhålsbana, är ritade av Björn Eriksson från Gävle. Han är en av landets mest meriterade golfbanearkitekter och runt Nibble by har han lyckats forma en både vacker och omväxlande bana. De första nio hålen öppnades 1992 och året efter stod även de sista arton hålen klara för spel. I juli 2010 invigdes ytterligare sex hål, en korthålsbana med konstgräs och där ska du kunna spela året om.

Wäsby Golf har Stockholms största driving range, där du kan slå så långt du bara orkar, med kvalitetsbollar. Ett generöst övningsområde med två puttinggreener ger gott utrymme för den ack så viktiga närspelsträningen. Här finns en inspelsgreen och ett övningsfält med green och bunker.

Nibble Gård har anor från 1600-talet, och bildar med sina många små och större hus en hel liten by, Nibble by, med en trevlig och avstressad atmosfär. De gamla husen renoveras successivt. Under 1994 byggdes mangårdsbyggnaden om till klubbhus. 2002 stod den nya kanslibyggnaden klar. Här finns shop, reception och kansli. Shopen är välsorterad och ingår i Golf Store-kedjan. Välutbildade pros och kunnig personal kan hjälpa förtvivlade golfare att bli av med både hook och slice eller att hitta den utrustning som passar dig bäst. Vi har också en nybyggd golfstudio där den senaste teknologin stödjer dig både i utprovning och träning.

Receptionen, som ligger i den faluröda kanslibyggnaden, har telefonnummer 08 514 103 50. Där bokar du tid och möts av ett leende. Vill du maila är adressen: reception@wasbygolf.se. Men bäst överblick över bokningsläget ges på Min Golf på Golf.se.

Ovanför 9:ans och 18:s green tronar restaurangen, som smakfullt inlemmats i den vackra miljön. Här finns alltid en generös salladsbuffé och vällagad mat till både glädje och tröst.

Wäsby Golfklubb, som överlåtit driften av anläggningen till Wäsby Golf AB, har idag 1500 aktiva medlemmar. Klubbens olika verksamheter engagerar många medlemmar, men det finns alltid plats för fler frivilliga. I Wäsby Golfklubb har du möjlighet att komma in i verksamheten i en klubb som fortfarande är ung och livaktig. En mycket engagerad knatte- och juniorverksamhet borgar aktivt för återväxten.

Där finns ett annat kännetecken för Wäsby Golf: Hängivenhet. Här samtalar medlemmar och gäster lika passionerat om birdies och hackspettar, glöden är lika stark vare sig man pratar om en flaggplacering eller hur många sorters senap det ska finnas i den trevliga halvvägskiosken.

Du kommer att märka att Wäsby Golf har lika mycket mjuka värderingar som kompetens kring banskötsel. Det visar sig i både trivsel och servicenivå. På Wäsby gillar vi inte pekpinnar och vi älskar det goda exemplet. Banorna är kliniskt rensade från förmaningsskyltar. Enda undantaget är när din säkerhet på banan hotas. Vi tillämpar Säker Golf, vilket gör att banarbetare alltid har företräde.

Vi hyllar också ett rappt speltempo. Därför anser vi att det är bättre att vara omedelbart bakom bollen framför, än att vara omedelbart framför bollen bakom. Om du inte är det, ber vi dig släppa igenom snabbare spelande partier. Om du lägger tillbaka uppslagen torv, krattar efter dig i bunkern och lagar nedslagsmärken, ja, då är du en sann Wäsbyit. Då blir det kul att spela på Wäsby Golf!