Seniorer

(Från v. Ebba-Karin Samuelsson, Hans Hagberg, Rose-Marie Hiding, Jan Åhl, Lisbeth Larsered, Anders Alheden, Christina Ljunggren, Kjell Bergwall.)

Seniorkommittén inom Wäsby GK ( se bilden ovan ) arrangerar ett omfattande sällskaps- och tävlingsspel för klubbens medlemmar 60+

Seniorslaget

Vi spelar på John Deere-banan på måndagsförmiddagar. Alla våra arrangemang är öppna för såväl damer som herrar och spelas oftast i blandade bollar. Om man inte är intresserad av att tävla är man välkommen att anmäla sig och vara med och spela socialt. .

Seniorslaget spelas som slaggolf med 12 ronder (10 ronder under 2021), varav de fyra bästa ronderna räknas samman i säsongsresultatet. Priser för såväl rondvinster som säsongsresultat. Även de som inte vill vara med i säsongstävlingen är välkomna att spela enskilda ronder.

Säsongen inleds och avslutas med lottade lagtävlingar (shamble, scramble). Vi spelar också flera andra tävlingar med varierande spelsätt och tävlingsformer. Alla tävlingar är handicap-tävlingar och alla är välkomna oavsett handicap.

Seniorresan

Seniorresan är ett uppskattat årligen återkommande arrangemang i mitten augusti. Det blir två dagars golfspel med övernattning samt gemensam middag.

Tävlingsutbyten

Alla lagmatcher och utbytestävlingar är pausade under 2021 på grund av Coronasituationen. Vi siktar på att återuppta tävlingarna under säsongen 2022.

Utöver dessa klubbinterna arrangemang har vi lagtävlingar mot Troxhammar GK och Viksjö GK. Vi möter vardera klubbens seniorer i två lagmatcher per år, en hemma och en borta. Vi tävlar om vandringspokaler, men syftet är primärt att på ett trivsamt sätt mötas och umgås på respektive klubbs bana.

Andra tävlingsutbyten med samma syfte är Treklubbsmötet där vi en gång per år möter seniorer från Vallentuna GK och Österåkers GK samt Nibble/Skillingeslaget där vi en gång per år tävlar mot Sollentuna GKs seniorer.

Vill du veta mer?

Mer detaljerad information om seniorprogrammet, spelschema och anmälningssätt hittar du under de olika rubrikerna under Seniorer.

Anmälan till våra tävlingar görs via Min Golf på www.golf.se

Kontakta gärna någon av oss i seniorkommittén om Du har frågor eller förslag på någon aktivitet:

Hans Hagberg Tel: 070 605 85 99 E-post: hans.hagberg88@gmail.com

Varmt välkommen!