Senaste nytt

Säsongen förlängs för Seniorgolfen på måndagarna!

På grund av den sena säsongsstarten har vi lagt in Seniorgolf/Seniorslaget även den 3 och 10 oktober och avslutar säsongen med Höstlövet den 17 oktober.

Inställda tävlingar (uppdaterad 20220504)

Även Seniorslaget 9/5 är inställd!
Tyvärr måste vi ställa in säsongens två första tävlingar, Våryran 25/4 och Seniorslaget 2/5, då banan inte öppnat än. Mer info kommer så fort vi får veta när banan är klar för spel.

Information om Seniorresan 2022 ute nu!

Under rubriken Seniorresan 2022 hittar du all information om resan som i år går till Orresta, den 10-11 augusti.

2022 års Tävlingsprogram finns nu under rubriken "Spelschema"

Nu startar vi upp säsongen!

Den 5 och 6 april startar vi upp säsongen med infomöte om våra aktiviteter, båda dagarna börjar mötet kl 18.00. Lokal: Golfrestaurangen. Kaffe och bulle finns att köpa.

Tack för denna säsong!

Nu börjar golfsäsongen lida mot sitt slut och vi i Seniorkommittén vill rikta ett stor tack till alla som deltagit i våra arrangemang.

Vi kom igång lite senare än planerat med våra måndagsspel pga av pandemin men vi har ändå spelat/tävlat 15 måndagar med runt 100 deltagare per gång.
Drygt 40 golfentusiaster åkte på den uppskattade Seniorresan till Båsenberga/Vingåkers GK i augusti. Bilder och reportage finns under rubriken Seniorresan 2021.

Vi hoppas få ser er på banan även nästa säsong och än en gång ,stort TACK för i år!

Seniorkommittén

Gåvobevis från Radiumhemmets forskningsfonder

Vi har nu fått gåvobeviset på det som vi tillsammans samlade in till Radiumhemmets forskningsfonder när vi tävlade i Cancerkampen 9/8-2021. 50 glada golfare samlade tillsammans in 13.550 kr som oavkortat går till cancerforskning. Tack till alla som var med och tävlade och till alla som hjälpte till genom att bidra med priser!

  

Bilder från Seniorresan av Tönis Laks och Agneta Fredriksson finns nu under Seniorresan 2021/Bilder från Båsenberga

En skildring från Seniorresan av Anders Lindstedt finns under rubriken " Seniorresan 2021 " . En bildsida kommer inom kort!

Vi skänker 13.550 kr till cancerforskning!

Den 9 augusti samlades 50 generösa golfare på Wäsby GK för att tävla i Cancerkampen 2021, en tävling med endast 3 klubbor och 1 putter.

Vi fick in 13.550 kr som oavkortat går till Radiumhemmets Forskningsfonder. Det är 6:e året som tävlingen arrangeras och vi har sammanlagt skänkt ca 100.000 kr till cancerforskning.

Alla priser är skänkta och år har vi fått hjälp till prisbordet av: Kamako, Shopen genom Micke Lundbäck, Klubben och Restaurangen. Dessutom har priser skänkts av Lisbeth och Fred Larsered, Agneta Fredriksson och Kjell Bergwall.

STORT TACK till alla generösa seniorer och sponsorer som gjort detta möjligt.

Anmälan till Seniorresan öppnar 8 juni

Från och med 8 juni kan du anmäla dig till årets Seniorresa den 11-12 augusti. Vi spelar på Vingåker GK och bor på Båsenberga hotell & konferens, som ligger ca 100 meter från första tee. Antal platser till resan är 49 st, först till kvarn gäller. All information om resan finns under rubriken “Seniorresan 2021” i rullisten.

Nu startar vi upp spel på måndagar igen, från 7 juni

Golfförbundet har lättat på restriktioner ang tävlingsspel så nu öppnar vi upp för tävling/sällskapsspel igen på måndagar, från 7 juni. Det går bra att anmäla sig som vanligt på golf.se 1 månad i förväg.

Seniorslaget 17 maj inställd!

Våryran 3 maj och Seniorslaget 10 maj inställda

Enligt SGF:s rekommendationer angående tävlingar ställs Våryran 3 maj och Seniorslaget 10 maj in.

Spelschema 2021

Under rubriken “Spelschema” till vänster i menyraden är nu årets spelschema utlagt. På grund av rådande restriktioner är spelschemat preliminärt, vi återkommer med mer information när vi vet när vi kan öppna upp för tävlingar.

Våra utbytestävlingar pausas under kommande säsong

Våra utbytestävlingar mot Troxhammar, Viksjö, Sollentuna, Vallentuna och Österåker pausas under 2021 för att förhoppningsvis återupptas under 2022, detta beroende på Coronasituationen.

Golfsäsong 2021

Nu har vi i seniorkommittén påbörjat planeringen inför säsongen-21 och kommer att informera om kommande aktiviteter under våren. Vilka aktiviteter och tävlingar vi  kommer att arrangera beror såklart på hur Coronasituationen utvecklas och vilka rekommendationer som kommer från FHM och Golfförbundet.

Tack för den här säsongen!

Vilket märkligt golfår 2020 blev! I våras trodde vi inte det var möjligt att kunna spela golf pga Coronapandemin, men sen visade det sig att just golfen blev en av få sporten som kunde utövas, med lite förändrade villkor och restriktioner.

Vi i seniorkommittén fick nya regler att förhålla oss till då merparten av seniorspelarna, och de flesta av oss i seniorkommittén, tillhör riskgruppen 70+.  Vi fick ställa in vårens tävlingsverksamhet, inget vårmöte och planeringen för Seniorresan las på is. Men efter sommaren kunde vi äntligen öppna upp tävlingsverksamheten med Seniorslaget som genomfördes,  med lite förändrad score- och resultathantering, endast start från ett hål, ingen prisutdelning.  Stort tack till de ca 130 deltagare som trots en del strul med scorekort och resultathantering ställt upp i Seniorslaget som spelades  10 måndagar.  Tack också till Bosse  Karlander  som gjort det möjligt att få ihop resultatredovisningen.

Inför säsongen 2021 hoppas vi kunna komma tillbaka till en mer normal verksamhet med blandade tävlingar och sällskapsspel. Vi kommer under vintern noga följa rekommendationerna från klubben och Golfförbundet vad gäller för kommande golfspel och tävlingar, information om detta kommer vi att lägga ut  under ”Senaste nytt” på Seniorsidan.

Tack för denna säsong och välkomna till en, förhoppningsvis, fullspäckad golfsäsong 2021.

Seniorkommittén
2020-10-21

Seniorslaget avgjort

Nu har säsongens Seniorslag avgjorts efter 10 deltävlingar med runt 100 deltagare varje gång. Den sista deltävlingen vanns i Damklassen av Märta Norell, netto 66 slag följd av Lotta Bergström med 68 slag. I Herrklassen tog Tom Gustavson hem segern med fina resultatet 63 slag netto och Hans Johansson blev tvåa med 66 slag.

Alla resultat och sammanställningen finns på klubbens hemsida under Tävling/Tävlingsresultat. Stort grattis till alla pristagare!
3 i topp i respektive klass blev:
Damklassen:
1:a Gunilla Hansson
2:a Britt Olofsson
3:a Zofia Kjellser
Herrklassen:
1:a Hans Johansson
2:a Kjell Bergwall
3:a Tord Höglund

Seniorkommittén tackar alla deltagare i Seniorslaget för denna säsong och hälsar välkomna till säsongen 2021.

Näst sista Seniorslaget spelad!

I säsongens näst sista spelomgång vann i Damklassen Ulla Björn med netto 68 slag före Lotta Bergström med 69 slag. I Herrklassen blev Christer Jansson etta med 62 slag och som tvåa kom Gunnar Byström med 67 slag.

Ställningen i toppen inför sista omgången nästa måndag:
Damklassen
1:a Gunilla Hansson, 272 slag
2:a Britt Olofsson, 273 slag
3:a Zofia Kjellser, 281 slag
4:a Malou Berglund, 282 slag
Herrklassen
1:a Kjell Bergwall, 271 slag
2:a Tord Höglund, 273 slag
3:a Hans Johansson, 275 slag
4:a Ivar Aretjärn, 275 slag

 

 

 

 

 

 

Seniorslaget 14 september

Seniorslaget den 14 september spelades i lite regn men ändå med strålande resultat. Zofia Kjellser vann Damklassen med 68 slag före Britt Olofsson, 69 slag.

I Herrklassen var det tight, hela 4 spelare slutade på 69 slag. Vann gjorde Jan Anders Christiernin före Hans Hagberg.

 

 

 

Vinnare i Seniorslaget 9 september

Damklassen vanns av Britt Olofsson med 66 nettoslag följt av Ann Thurfjell med 68 nettoslag.

I sammanställningen efter 7 tävlingar leder Britt Olofsson med 274 slag, före Gunilla Hansson med 279 slag, och Margith Melander med 283 slag.

I Herrklassen fick två deltagare bästa resultat med 67 nettoslag, där Tord Höglund knep förstaplatsen före Bo Karlander.

Tord Höglund leder sammanställningen med 274 slag före Ivar Aretjärn, 275 slag,  och Kjell Bergwall på tredje  plats med278 slag.

 

 

Resultat Seniorslaget 31/8

Damklassen vanns den 31/8 av Birgitta Kärvestad med nettoscoren 68 slag, samma resultat som  tvåan Malou Berglund hade.

I Herrklassen tog Stefan Fredriksson hem segern med 65 slag netto, tätt följd av Johnny Norling på andra plats med netto 66 slag.

Halvtid för Seniorslaget

Seniorslaget 24/8 vanns i Damklassen  av Laila Wagner på netto 69 slag och med Märta Norell på andra plats med 71 slag netto.

I sammandraget efter 5 omgångar leder Gunilla Hansson med 279 slag före Britt Olofsson med 282 slag.

Herrklassen vanns 24/8 av Leif Olofsson , netto 67 slag, tätt följd av Dan Kjellser med 68 slag netto.

I sammandraget efter 5 omgångar leder Ivar Aretjärn med 275 slag före Dan Kjellser med 279 slag.

 

Seniorslaget 17 augusti

Damklassen  vanns av Margith Melander med en nettoscore på fina 63 slag, på andra plats kom Britt Olofsson med 68 slag netto.

I Herrklassen tog Hans Johansson hem segern med netto 66 slag och Björn Cederblad kom tvåa med 68 slag netto.

Alla tävlingsresultat finns på klubbens hemsida under Tävling/Tävlingsresultat

Grattis Gunilla, Kerstin, Håkan och Lennart

Damklassen i Seniorslaget 10 augusti vanns av Gunilla Hansson på fina 63 slag netto och på andra plats kom Kerstin Backman med netto 68 slag.

Herrklassen vanns av Håkan Leander på otroliga 59 slag netto och på andra plats med netto 67 kom Lennart Ruhn.

Alla tävlingsresultat finns på klubbens hemsida under Tävling/Tävlingsresultat.

Seniorslaget 3 augusti

Nästan 100 personer deltog  i andra Seniorslaget som i Herrklassen  vanns på utmärkta 63 slag netto av Anders Alheden, tätt följd av Bengt Håkansson på 64 slag netto.

Med 67 slag netto vann Christina Hagberg Damklassen och Gunilla Hansson kom på en andra plats med 68 slag netto.

Alla tävlingsresultat finns på klubbens hemsida under Tävling/Tävkingsresultat.

 

Första Seniorslaget spelat

Vi gratulerar följande,  som kan hämta pris i shopen:

Lotta Carstelius som vann säsongens första Seniorslag i damklassen och Ullabritt Sundquist  som kom tätt efter på en 2:a plats.
I herrklassen tog Willy Wagner hem segern, med Bo Björkman på en fin andraplats.

Alla resultat finns på klubbens hemsida under Tävling/Tävlingsresultat.

 

Snart dags för Seniorslaget

Måndagen den 27 juli startar vi säsongen med första Seniorslaget. Därefter spelas Seniorslaget varje måndag t.o.m den 28 augusti.

Uppdatering Seniorslaget spelas 27 juli – 28 september.

 

 

 

Information från Seniorkommittén

i startar upp tävlingar i reducerad omfattning efter sommaren.

Folkhälsomyndighetens och Golfförbundets nya riktlinjer för tävlingar gällande från 1:a juli ger möjlighet för varje enskild klubb att avgöra om C-tävlingar och klubbtävlingar skall genomföras med riskgruppen 70+. Vi har vid samtal med klubbchefen kommit fram till att under iakttagande av rekommendationerna i de nya riktlinjerna kan tävlingar genomföras för oss seniorer. Men det innebär bland annat att tävlingar med kanonstart och tävlingar med samling före eller efter tävling skall undvikas. Vidare skall scorekort ej bytas mellan spelare. För funktionär som tillhör riskgrupp gäller dessutom speciella regler som bland annat innebär att funktionär inte skall hantera scorekort. Då alla utom en i seniorkommittén tillhör riskgrupp har vi beslutat följande för att genomföra tävlingar i höst;

 • Endast Seniorslaget spelas, 10 måndagar under hösten. De fyra bästa resultaten räknas.
 • Inga andra tävlingar eller utbyten med andra klubbar genomförs i år.

Hur genomför vi Seniorslaget.

För att vi skall kunna hantera detta praktiskt kommer vi i år att göra på följande sätt;

 • Anmälan sker som vanligt i Min Golf, vare sig man vill tävla eller bara vara med och spela.
 • Vi lottar bollar och lägger ut startlista i Min Golf.
 • Betalning, endast för de som vill tävla 200 kr. Avser hela säsongen alla 10 ronderna.
 • Betalning endast via Swish till tel nr: 072-164 81 02
 • Man får själv hämta ett blankt scorekort i receptionen, ingen starter finns på plats.
 • Efter ronden noterar man sin bruttoscore på lista som finns vid fönstret på tävlingskansliet.
 • Handicapregistrering för ronden får man göra själv i Min Golf.
 • Vi redovisar rondresultat och ackumulerat säsongsresultat endast på hemsidan.
 • Priser kan hämtas i shopen en vecka efter speldatum.
 • Första tävlingsomgång är måndag 27:e juli och sista är 28:e september.

Vad gör vi för riskgrupp 70+?

För de som tillhör denna grupp men inte vill vara med och spela på måndagar, utan endast vill spela sällskapsspel med andra medlemmar i samma riskgrupp, gäller fortfarande att tisdag tom torsdag, kan 10:00, 11:00, 12:00, 13:00 och 14:00 endast bokas av 70+ medlem. Bokning skall ske senast dagen innan spel. Först till kvarn gäller, och det gäller tillsvidare.
Naturligtvis är det dessutom fritt för alla seniorer att boka även andra starttider på banan, utifrån vilken typ av medlemskap man har.

Seniorresan

Då seniorresan till stor del är ett socialt evenemang med spel och gemensam middag tycker vi inte det passar in i dagens pandemi situation. Vi ställer därför in årets seniorresa men hoppas naturligtvis att kunna återuppta den nästa år.

Fortsätt att vara försiktiga och sköt om er.

Följ alla råd om hygien och håll avstånd till medspelarna i bollen både när ni träffas på tee men även ute på golfbanan.  Följ även klubbens lokala råd om flaggstång, lättnad i bunker, handske vid ev krattning mm.

Välkommen tillbaka till våra tävlingar, om ni har frågor om ovanstående eller om seniorverksamheten ring gärna;

Hans Hagberg

070-605 85 99

Seniorkommittén

Påminnelse om bokningstider för 70+ medlemmar

Som tidigare meddelats har vi medlemmar 70+ ett antal tider varje vecka som vi kan boka om vi vill undvika att spela med andra utanför vår riskgrupp. Dessa tider är tisdag till torsdag varje hel timme mellan 10:00 till 14:00. För att detta skall fungera måste bokning av tid ske senast dagen innan, annars släpps tiden för allmän bokning.

Dessutom har vi alla tider på måndagar mellan 08:00 till 10:00 för oss 70+, för dessa tider gäller att bokning kan ske när som helst i förväg.

Om du har frågor om detta ring Hans 070-6058599

 

Hälsningar

Seniorkommittén

Seniortävlingar inställda t.v.

På grund av coronapandemin ställs all tävlingsverksamhet in tills vidare, enligt rekommendation från SGF och Folfkhälsomyndigheten.