Seniorslaget 3 augusti

Nästan 100 personer deltog  i andra Seniorslaget som i Herrklassen  vanns på utmärkta 63 slag netto av Anders Alheden, tätt följd av Bengt Håkansson på 64 slag netto.

Med 67 slag netto vann Christina Hagberg Damklassen och Gunilla Hansson kom på en andra plats med 68 slag netto.

Alla tävlingsresultat finns på klubbens hemsida under Tävling/Tävkingsresultat.

Första Seniorslaget spelat

Vi gratulerar följande,  som kan hämta pris i shopen:

Lotta Carstelius som vann säsongens första Seniorslag i damklassen och Ullabritt Sundquist  som kom tätt efter på en 2:a plats.
I herrklassen tog Willy Wagner hem segern, med Bo Björkman på en fin andraplats.

Alla resultat finns på klubbens hemsida under Tävling/Tävlingsresultat.

Snart dags för Seniorslaget

Måndagen den 27 juli startar vi säsongen med första Seniorslaget. Därefter spelas Seniorslaget varje måndag t.o.m den 28 augusti.

Uppdatering Seniorslaget spelas 27 juli – 28 september.

Information från Seniorkommittén

i startar upp tävlingar i reducerad omfattning efter sommaren.

Folkhälsomyndighetens och Golfförbundets nya riktlinjer för tävlingar gällande från 1:a juli ger möjlighet för varje enskild klubb att avgöra om C-tävlingar och klubbtävlingar skall genomföras med riskgruppen 70+. Vi har vid samtal med klubbchefen kommit fram till att under iakttagande av rekommendationerna i de nya riktlinjerna kan tävlingar genomföras för oss seniorer. Men det innebär bland annat att tävlingar med kanonstart och tävlingar med samling före eller efter tävling skall undvikas. Vidare skall scorekort ej bytas mellan spelare. För funktionär som tillhör riskgrupp gäller dessutom speciella regler som bland annat innebär att funktionär inte skall hantera scorekort. Då alla utom en i seniorkommittén tillhör riskgrupp har vi beslutat följande för att genomföra tävlingar i höst;

• Endast Seniorslaget spelas, 10 måndagar under hösten. De fyra bästa resultaten räknas.
  • Inga andra tävlingar eller utbyten med andra klubbar genomförs i år.

Hur genomför vi Seniorslaget.

För att vi skall kunna hantera detta praktiskt kommer vi i år att göra på följande sätt;

• Anmälan sker som vanligt i Min Golf, vare sig man vill tävla eller bara vara med och spela.
  • Vi lottar bollar och lägger ut startlista i Min Golf.
  • Betalning, endast för de som vill tävla 200 kr. Avser hela säsongen alla 10 ronderna.
  • Betalning endast via Swish till tel nr: 072-164 81 02
  • Man får själv hämta ett blankt scorekort i receptionen, ingen starter finns på plats.
  • Efter ronden noterar man sin bruttoscore på lista som finns vid fönstret på tävlingskansliet.
  • Handicapregistrering för ronden får man göra själv i Min Golf.
  • Vi redovisar rondresultat och ackumulerat säsongsresultat endast på hemsidan.
  • Priser kan hämtas i shopen en vecka efter speldatum.
  • Första tävlingsomgång är måndag 27:e juli och sista är 28:e september.

Vad gör vi för riskgrupp 70+?

För de som tillhör denna grupp men inte vill vara med och spela på måndagar, utan endast vill spela sällskapsspel med andra medlemmar i samma riskgrupp, gäller fortfarande att tisdag tom torsdag, kan 10:00, 11:00, 12:00, 13:00 och 14:00 endast bokas av 70+ medlem. Bokning skall ske senast dagen innan spel. Först till kvarn gäller, och det gäller tillsvidare.
Naturligtvis är det dessutom fritt för alla seniorer att boka även andra starttider på banan, utifrån vilken typ av medlemskap man har.

Seniorresan

Då seniorresan till stor del är ett socialt evenemang med spel och gemensam middag tycker vi inte det passar in i dagens pandemi situation. Vi ställer därför in årets seniorresa men hoppas naturligtvis att kunna återuppta den nästa år.

Fortsätt att vara försiktiga och sköt om er.

Följ alla råd om hygien och håll avstånd till medspelarna i bollen både när ni träffas på tee men även ute på golfbanan.  Följ även klubbens lokala råd om flaggstång, lättnad i bunker, handske vid ev krattning mm.

Välkommen tillbaka till våra tävlingar, om ni har frågor om ovanstående eller om seniorverksamheten ring gärna;

Hans Hagberg

Seniorkommittén

Påminnelse om bokningstider för 70+ medlemmar

Som tidigare meddelats har vi medlemmar 70+ ett antal tider varje vecka som vi kan boka om vi vill undvika att spela med andra utanför vår riskgrupp. Dessa tider är tisdag till torsdag varje hel timme mellan 10:00 till 14:00. För att detta skall fungera måste bokning av tid ske senast dagen innan, annars släpps tiden för allmän bokning.

Dessutom har vi alla tider på måndagar mellan 08:00 till 10:00 för oss 70+, för dessa tider gäller att bokning kan ske när som helst i förväg.

Om du har frågor om detta ring Hans 070-6058599

Seniorkommittén

Seniortävlingar inställda t.v.

På grund av coronapandemin ställs all tävlingsverksamhet in tills vidare, enligt rekommendation från SGF och Folfkhälsomyndigheten.