Facebook In english

Senaste nytt

2019-09-24 Avslutning Seniorslaget
Seniorslaget avslutades i måndags i strålande solsken, fast vi behövde skjuta på starten en halvtimme pga frost! Efter alla 14 deltävlingarna stod slutligen Britt Olofsson som segrare i damklassen, tätt följd av Ulla Statin och Gunilla Hanson. Peder Kai-Larsen vann herrklassen överlägset. Björn Byström blev 2:a och Per-Ove Ahlén 3:a. Välkomna tillbaka till nästa säsong av seniorslaget som naturligtvis dyker upp igen i vår. 

2019-09-17 Nibble/Skillinge-slaget
Strålande solsken på Sollentuna GKs vackra bana höjde temperaturen, humöret och spelresultaten. De senare dock (som vanligt) något mer hos hemmaklubben. Lagresultaten, dvs summan av de 10 bästa poängresultaten blev 332 för Sollentuna och 317 för Wäsby. I den jämna toppen fanns fem spelare med 35 poäng var!
Hela resultatlistan kan nås via https://mingolf.golf.se/Competition/1836357.
 
2019-09-10 Lagmatch mot Troxhammar
Åter igen tur med vädret på våra utbytesmatcher, idag en vacker septemberdag med 22 grader på Troxhammar. Sedan hemmamatchen i våras hade damerna en ledning med 4 poäng, medan herrarna låg under med 1 poäng. Så revanch var dagens ord bland de herrar som deltog. Tyvärr blev det inte som herrarna hade tänkt sig så Troxhammar tog årets totalseger för herrarna, medan våra duktiga damer tog hem årets totalseger för damerna till Wäsby. För att se resultat för dagens matchen och totalresultat för året klicka HÄR 

2019-09-03 HIO
Stort grattis till Lars Garneij som gjorde en HIO på hål 5 under måndagens 2-mannascramble.

2019-09-03 Pokalmatch mot Viksjö
Dagens matchspel mot Viksjö på hemmaplan genomfördes i soligt väder och en hel del vind. Viksjö hade med sig en ledning på en poäng sedan matchen i våras hos dom och nu återsod att ta revanch på hemmabanan. Tyvärr gick det inte som planerat, så Viksjö vann även denna gång med en poäng och lustigt nog med exakt samma resultat som i våras 14,5 till Viksjö mot 13,5 för Wäsby. Sammanlagda resultatet för säsongen blir såletes 29,0 till Viksjö och 27,0 till Wäsby, så vi fick tyvärr lämna ifrån oss vandringspokalen med minsta marginal. Men nästa år då......... Om du vill se dagens alla delresultat klicka på länken HÄR

2019-08-22 Seniorresan
Årets Seniorresa gick till Mjölby GK. Vi var 46 glada golfare som spelade den trevliga banan och firade på Miskarps hotellanläggning. Ett rikligt illustrerat reportage finns här.

2019-08-05 Guldbollen Resultatlista
Dagens tävling samlade 20 stycken 3-mannalag. Vinnande lag bestod av Anders Alheden, Gunilla Hanson och Anders Lindstedt. Resultatet i Guldbollen är inte handicapgrundande och resultatlista finns inte heller på Min Golf, utan endast här på hemsidan. För att se hela resultatlista klicka HÄR

2019-06-27 Lagmatch mot Troxhammar
Idag spelade vi lagmatch på hemmabana i härligt väder mot Troxhammar. Wäsbys damer storspelade och vann med 6 poäng mot Troxhammars 2 poäng. Wäsbys herrar hade det lite kämpigare och förlorade med 9,5 poäng mot Troxhammars 10,5 poäng. Hela resultatlistan finns HÄR

2019-06-26 Problem med avanmälan från tävling via Min Golf?
Om man behöver avanmäla sig från en tävling, innan anmälningstidens slut, så går det att göra via Min Golf om man gör exakt så här:
- Logga in på Min Golf
- Gå till MIn Golfkalender
- Välj ”Visa anmälan” för aktuell tävling
- Klicka på ”Avanmäl”
Det som av någon fördold anledning inte fungerar är att söka upp tävlingen och klicka på ”Redigera anmälan”.
 
2019-06-15 Treklubbsmötet
Vid årets tävling som genomfördes på Österåker GK / Västerled den 14 juni lyckades Wäsby GK ta hem Vandringspriset.
Summan av de 10 bästa resultataen från respektive klubb blev 782 för Wäsby, 791 för Österåker och 819 för Vallentuna. De tre bästa Wäsby-resultaten levererades av Matts Hiding, Bosse Hedman och Agneta Fredriksson.
Nästa år är det Wäsbys tur att arrangera tävlingen.
 
2019-05-23 Lagmatch mot Viksjö
Dagens lagmatch på Viksjö spelades under våta förhållanden, perfekt för golfbanan men lite för mycket regn för golfare. Som alltid på Viksjö trevligt och välarrangerat av seniorerna där. Matchen vanns med minsta möjliga marginal av Viksjö, vilket innebär att vi spelade bättre på bortaplan än vi gjort tidigare. Nu tar vi emot dem på hemmaplan i september. För att se alla delresultat klicka på länken HÄR

2019-05-08 Seniorslagets första rond
Premiärronden av Seniorslaget 2019 spelades i måndags i något sval väderlek. Bollarna flyger ju inte så långt när det är kallt. Antagligen var det detta som påverkade mångas resultat eftersom algoritmerna för handicap-justering kom fram till att ”CBA-2/RO” skulle tillämpas. Alltså att buffertzonen sänktes med 2 poäng till 31-34 och att enbart resultat över 34 poäng ledde till handicapändring. Inga höjningar och enbart ett fåtal sänkningar.

Vi hade tyvärr två problem som strulade till administrationen av tävlingen:
- Sex herrar som var anmälda i god ordning blockerades av ännu outredd anledning av administrationsprogrammet GIT från att inkluderas i den startlista som kunde genereras. Vi tvingades att hantera dessas deltagande i tävlingen separat utanför systemet och deras resultat syns därför inte i den resultatlista som kan ses via Min Golf. Däremot har vi inkluderat dessa i vår egen sammanställning av rondresultat i Seniorslaget, som är tillgänglig på Wäsby GKs hemsida under fliken Tävling/Tävlingsresultat.
En av de sex, Bertil Eklund, lyckades inta platsen som rondsegrare med 71 slag! Den som enligt resultatlistan på Min Golf kom etta (Heikki Oksanen) blev därför tvåa och tvåan (Kjell Bergwall) blev trea och utan rondpris.
- Vi hade råkat sätta en parameter för HCP-gräns (36) felaktigt till att gälla SHCP i stället för HCP. Två deltagande damer fick därför spela med SHCP=36 i stället för 40 och deras nettoresultat, som visas på Min Golf blev därför 4 slag för höga. Vi har korrigerat också detta i vår sammanställning av rondresultat för Seniorslaget. Även här blev det en ändring i toppen genom att Lotta Carstelius med 75 slag netto blev rondvinnare! Den som enligt resultatlistan på Min Golf kom etta (Elin Eriksson) blev därför tvåa och tvåan (Karin Hoffner) blev trea och utan rondpris.
Vi ber om överseende med strulet och räknar med att kunna undvika dessa problem inför nästa rond.


2019-04-12 Betalning av tävlingsavgift
Numera kan vi seniorer betala seniortävlingarna på två sätt. Antingen kontant som tidigare, eller via Swish. Numret är 0721-648102.
Om du väljer att swischa, fyll i belopp och tävlingens namn, och visa upp inbetalningen vid scorekortutlämningen.

2019-04-12 Seniorslaget, försök under våren.
Vi välkomnar även medlemmar under 60 år, att som ett försök under våren deltaga i seniorernas spel på de måndagar då Seniorslaget spelas. I samband med seniorslaget deltar även spelare under 60 år i en egen klass U60 utom tävlan. Deltagare U60 lottas samman blandat med seniorer 60+ och erhåller starttid, scorekort och resultatlista för U60. Anmälan sker i Min Golf till Seniorslaget i klass U60. Vid överanmälan (128 deltagare) har senior 60+ företräde.
Detta är ett försök, som pågår endast under våren, för att utröna om intresset för måndagsspel bland övriga medlemmar är så stort att klubben skall ta upp sådant spel.

2019-04-02 Spelschema
Nu hittar du spelschemat för 2019, under fliken "Spelschema", samt även under fliken "Tävlingar" på den öppna delen av vår hemsida.

2019-02-21 Uppstartsmöten

Vi har nu påbörjat planeringen inför golfsäsongen 2019. Vårens Uppstarsmöten kommer att ske 10 och 11 april, kl 18:00, på golfrestaurangen. Vi återkommer snart med ytterligare information, spelscheman mm.2018-09-13 Lagmatchen mot Troxhammar
Våra damer fullföljde segern i vårens match med ytterligare en seger och tog därmed hem damernas vackra pokal till Wäsby för i år!
Våra herrar fullföljde förlusten i vårens match med ytterligare en förlust och fick därmed lämna över herrarnas pokal till Troxhammar för i år!
Hela resultatlistan kan begrundas här.
 
2018-08-30  Lagmatchen mot Viksjö
Äntligen! Efter dagens lagmatch på Viksjö GK erövrade Wäsbys seniorer vandringspriset VW-pokalen. Visserligen vann Viksjö knappt sin hemmamatch men Wäsby vann vårens hemmamatch med större marginal och därmed också pokalen för 2018. Dagens resultat kan ses här.

2018-08-22 Seniorresan
Årets seniorresa, som gick till Orresta GK 14-15 aug, samlade 45 glada golfare.
Ett rikligt illustrerat reportage från begivenheten kan ses här!