Facebook In english
2019201820172016201520142013 

WATT & VOLT CHALLENGE sponsored by YAMAHA - en specialare!

2017-07-13
Även denna morgon möttes alla spelarna i dag av strålande sol och en lätt bris. Den lätta brisen övergick dock snabbt till en tuff nordanvind som skapade stora utmaningar på våra fantastiskt fina bana med dess snabba greener!

I dag samlades alla deltagarna till en trivsam gemensam frukost under vilken ett trevligt startkit delades ut till alla. Därefter drog informationsrundan igång med Bengt, Jennifer och Niklas Hamrin från Watt & Volt vid spakarna. Redan då fick spelarna veta att det skulle bli en tävling utöver det vanliga!

Förutom singelspel i slagspel i tre klasser (A-klass slagspel, B- och C-klass slaggolf) bjöds alla på en Närmast Hål-tävling på Hål 5 och på Hål 16. På 10:an blev det många frustande skratt då man skulle tävla i Längsta Drive, men med ”felvänd” klubba (högerspelare från vänster och vice versa). Inte många träffade (rätt) fairway under detta moment, kan vi konstatera. Sist men inte minst fick spelarna gissa hur lång deras drive var på 18:e hålet varefter deras drive mättes. Den som hade närmast gissning till reellt resultat skulle få vinna tävlingen. Vad var oddsen för att fler än 1 spelare skulle lyckas med den bedriften...?

Totalt 104 spelare deltog under dagens skojiga tävling, varav 25 spelare i A-klassen, 53 spelare i B-klassen och 26 spelare i C-klassen.

I A-klassen segrade Ilkka Tiainen från Wäsby GK med 74 slag, tätt följd av Richard Hallestig på 75 slag, även han från Wäsby GK. Bronsplatsen kneps av Mats Ogevall, även han en kär hemmaspelare med samma resultat som 2:an, det vill säga 75 slag.

I B-klassen segrade Lars Gabrielsson från Troxhammar GK på fantastiska 67 slag! Lägg därtill ett CBA på -2…verkligen ett strålande resultat! Lars vann med sex slags marginal ner till tvåan Patrik Wentjärvi på 73 slag och ytterligare två slags marginal ner till trean Malin Pihl på 75 slag, bägge från Wäsby GK.

Sist men inte minst…C-klassen som vanns av Christer Rylander på 74 slag, två slags marginal över andrapristagaren Bo Carlander på 76 slag och med ytterligare ett slags marginal till tredjepristagaren Martin Salomonson på 77 slag.

Fantastiskt fint kämpat allesammans!

Närmast Hål på 5:an vanns av Henrik Oscarsson (0,92cm) och på 16:e av Christer Hällgren (3,45mt). Den roliga Längsta Drive-tävlingen på 10:an vanns i damklassen av Britt Olofsson och i herrklassen av Andreas Häggblad, som inte bara lyckades träffa rätt fairway men även slog driven 200 meter!

I den roliga ”gissa-hur-lång-drive-du-kommer-att-slå”-tävlingen på 18:e hålet lyckades inte mindre än tre spelare gissa rätt på längd på drive och sedan slå EXAKT samma längd! En applåd till Birgitta Kärvestad (157mt), Jan Åhl (201mt) och Peder Kai-Larsen (225mt) för denna bedrift!

Ett STORT tack och en rungande applåd till dagens huvudsponsorer, Watt & Volt och Yamaha, samt till övriga medsponsorer som bidrog till en fantastiskt rolig tävling med toppenfina priser!

Vi riktar ett varmt tack till tävlingskommittén där Leif och Bengt höll i spakarna tillsammans med Curt och Annelie som skötte incheckningen denna tidiga morgon. Stort tack återigen till receptionspersonalen i Micke, Tobbe och BoRune som samtliga bidrog till en härlig stämning redan vid betalningsögonblicken i reception och shop och tack till hela vår härliga restaurangpersonal som såg till att alla deltagare kunde avnjuta både frukost och lunch tillsammans.

Och sist men ABSOLUT inte minst: hatten återigen av för vår fantastiska banpersonal!

Stort tack till er alla för ännu en härlig dag på Wäsby Golf! Ha en fin kväll allesammans så ses vi på morgondagens roliga scrambletävling – Väsby Färghall Open - keep swinging!