Facebook In english
2019201820172016201520142013 

TUFFT SM I KLUBBLAG FÖR DAMER OCH HERRAR!

2016-07-22

I helgen spelades det som förr hette Nationellt seriespel, numera SM Klubblag, över hela landet. För första gången på flera år hade Wäsby även ett damlag som representerade klubben.

Damerna spelade på Åkersberga GK och herrarna på Ingarö GK. Bägge lagen spelade i div 2 mellan som bestod av 13 respektive 14 lag från främst Stockholmsområdet.

Serien avgörs med följande spel:

Rond 1: Två bollar foursome

Rond 2: Två bollar fyrboll

Rond 3: Två bollar foursome

Rond 4: Fyra singlar

Damlaget som bestod av Kicki Gustafsson, Lovisa Selander, Jennifer Allmark, Elin Carlsson, Sabine Areskär och Maria Malm (saknas på bilden) kämpade i den tuffa vinden och de såphala, undulerade greenerna och slutade på en 10:e plats.

Vad gäller damerna var vi så klart inte helt nöjda med placeringen, men med tanke på att det var första gången för det här laget har vi gott hopp om att det nästa år blir en betydligt bättre placering.

Herrlaget som bestod av Jacob Selander, Michael Sköldegren, Max Kalfjäll, Linus Hageståhl och Oscar Backrud kämpade på den tighta och trixiga skogsbanan på Ingarö och slutade på en delad 6:e plats.

Även vi på herrsidan hoppas på ett duktigt, sammansvetsat och trevligt gäng nästa år så att vi kan avancera rejält på resultatlistan.

Tack tjejer och killar för några härliga intensiva golfdagar.

/Lagledarna Sabine och Jacob