Facebook In english
2019201820172016201520142013 

TITLEIST-FOOTJOY OPEN - ETT STRÅLANDE EVENT!

2016-09-12

I går gick denna singeltävling av stapeln hos oss på Wäsby Golf. 114 tända spelare anmälda till start för att fightas på en strålande fin bana under en värmande sol.

Före rundan hade deltagarna möjligheten att få vägledning både vad gäller Footjoy-handskar, härliga Titleist-wedgar och välbalanserade Titleist-putters. Joakim Nordstrand och Leif Westerberg fanns på plats mellan kl 8 och 12 för att svara på frågor och ge tips till alla intresserade. Ett lyckat inslag i vår fina bymiljö!

Tävlingsdagen i sin tur inleddes med en lätt bris för att under eftermiddagen övergå i stundtals mycket starka vindar vilket så klart gjorde spelet än mera intressant på de snabba greenerna.

A-klassen spelade slagspel från backtee, B-klassen spelade slaggolf och C-klassen spelade poängbogey.

Och vilka resultat sen!

I A-klassen var det tätt i toppen. Johan Selander, Matthias Jun och Bengt Hedin hamnade samtliga på 71 slag netto men förstapriset kneps av singelhandicapspelaren Johan Selander.

B-klassen i sin tur vanns av Jan Åhl på strålande 68 slag netto, tätt följd av Linus Bolin på 70 slag netto och Lotta Bergström som även hon var i härlig form med 70 slag netto.

Och sist men absolut inte minst: C-klassen. Den vanns på inte mindre än 50 poäng (!) av Carl-Johan Ericsson från Saltsjöbadens GK, hela 7 slag före tvåan Christina Grass på flotta 43 poäng och trean Carina Schüberg på jättefina 39 poäng. Vilken poängfest!

Närmast hål på Hål 16 vanns i damklassen av Annette Granlund på 74 cm från hålet och priset för bäste herre vanns av Sebastian Jonasson efter ett strålande inspel som stannade endast 51 cm från flagg.

Ett formidabelt tack till Joakim och Leif på Titleist och Footjoy, till vårt fantastiska tävlingsledarteam Leif och Bengt, vår härlige Åke som ställde upp som starter i flera omgångar och till vår kunnige och klurige domare BoRune. Och återigen...ett varmt tack till vår banpersonal som återigen gjorde banan till en ren njutning, både spelmässigt och estetiskt! Keep swinging allihopa!