Facebook In english
2019201820172016201520142013 

TITLEIST-FOOTJOY OPEN – ETT STRÅLANDE HÖSTEVENT!

2017-09-10
I dag var det dags för Acushnet med frontmärkena Titleist och Footjoy att återigen återinta scenen på Wäsby Golf.

Vädrets makter visade sig från sin gentila sida och skulle komma att bjuda på en fin golfdag både på och utanför banan. Deltagarna fick möjligheten att, antingen före eller efter sin runda, få tips, vägledning och svar på frågor kring sköna Footjoy-handskar, härliga Titleist-wedgar, välbalanserade Titleist-putters och fina järnklubbor av representanterna Joakim Nordstrand och Leif Westerberg som fanns på plats vid sitt sponsortält på putting greenen under större delen av dagen. Roligt att se att så många passade på att stilla sin nyfikenhet kring alla fina produkter!

I shopen fick spelarna varsitt mycket välkommet Titleist-bollpaket att utnyttja till dagens spel och på första tee väntade dagens starters Åke och Jarl som gav spelarna matnyttig information inför dagens tävling.

Trots tuffa vindförhållanden (men tack och lov inte som orkanen Irma!) och en del kluriga flaggplaceringar spelades det riktigt fin golf under dagen.

I A-klassen, som spelade slagspel från backtee, blev det verkligen tätt i toppen: Matthias Jun gick till slut av med segern med ypperliga 70 slag netto, 1 slag före silvermedaljören Per Karlsson på 71 slag och bronsmedaljören Michael Sundén.

B-klassen spelade slaggolf från gul respektive röd tee och vanns av Roger Johansson på fantastiska 67 slag netto, 2 slag före tvåan Håkan Sandsund på 69 slag netto och 3 slag före trean Ali Örgün på 70 slag netto.

I C-klassen spelades poängbogey från gul respektive röd tee och poängtävlingen vanns av Rasmus Jansson från Nyköpings GK på fina 39 poäng, 3 poäng före klassens ”runner-up” Carl Ekholm på 36 poäng och 4 poäng före trean Martin Salomonsson som landade på 35 poäng.

Längsta drive på Hål 8 vanns i damklassen av Annelie Molén med en fin drive på 182 meter i motvinden och i herrklassen av Christian Högberg på fina 220 meter.

Den gemensamma Närmast hål-kategorin på John Deeres spektakulära Hål 16 vanns av Roger Johansson, vars slag stannade 3,77mt från flaggen.

Ett varmt tack till alla som ställde upp i tävlingen och en stor applåd för alla pristagarna!

Och TACK till vädrets makter som höll regndropparna borta tills sista bollen kommit in och det var dags för C-klassens prisutdelning! Det kan man kalla rätt ”timing” – som ju generellt är något att eftersträva i just golfens ädla spel.

Ett innerligt tack till Joakim och Leif på Titleist och Footjoy för denna fina tävlings- och eventdag!
Ett varmt tack till vårt härliga tävlingsledarteam med Leif, Jarl och Raimo i spetsen, med välkommen hjälp av Lasse och Susanne i incheckningskuren och Åke som alternerande starter. Ett stort tack till Micke och hans härliga gäng i reception för sitt sedvanligt trevliga bemötande i shop och reception, likaså ett stort tack till vår trevliga restaurangpersonal - och sist men absolut inte minst - ett stort tack till vår eminenta banpersonal som återigen gjorde banan till en ren njutning, både spelmässigt och estetiskt!


Keep swinging allesammans – visst har vi kul tillsammans på Wäsby Golf?