Facebook In english
2019201820172016201520142013 

SKODA INFRACITY TROPHY 2017 – en SUVerän KODIAQ-dag!

2017-05-25
Vilken härlig fortsättning på vårt fina samarbete med SKODA Infracity genom dagens fina tävling. Redan vid infarten till klubbens trädgård väntade fler bilmodeller att undersöka under eftermiddagen och en välpreparerad bana inväntade de förväntansfulla deltagarna. 115 spelare kom till start till detta glädjefyllda event där extra mycket fokus lades redan på hål 2 på John Deerebanan. Där rådde en härlig stämning vid SKODAS sponsortält och den nya läckra suv-en Kodiaq och samtidigt en lätt nervositet över slaget in till den svårplacerade flaggan strax över bunkern till vänster på green. En bris i sned motvind gjorde inte slaget lättare. Vem skulle lägga sig närmast och få provköra en Kodiaq i en hel vecka?

Vår banchef Pär och hans eminenta team hade återigen förberett banan på ett formidabelt sätt, med stimpen runt 10,5, vilket gjorde puttningen extra intressant och rolig för alla deltagarna.

Tävlingen inleddes i dag av C-klassen och speltempot i första bollen var inte att klaga på. Ann-Marie Ahlzén (vår egen kära Speedy Gonzales),i team med SKODAS egen Damir, mötte skrattande en lätt förundrad klubbchef redan efter 1 timme och 5 minuter mitt på 8:ans fairway. Ett föredöme att se att golf faktiskt inte behöver ta så lång tid. Heja allas vår Ann-Marie!

Ett innerligt tack till SKODA-teamet som lyfte denna tävling till något utöver det vanliga. Tack Magnus, Emma, Damir, Reza - och även underbare 9-månadersmaskoten Twix - för en fantastisk dag tillsammans! Vi ser verkligen fram emot fortsättningen på detta fina samarbete som inte minst kommer att stärka vår juniorverksamhet! Härligt att få se våra knattar i fina nya tröjor och att delar av försäljning och service hos er kommer att gå direkt till vår juniorverksamhet! Vi har fått veta att en bil såldes på Golfens Dag och därigenom stärker vi vår kassa för våra aspirerande knattar och juniorer. Tusen tack för detta!

Stort tack till vårt härliga tävlingskommittégäng bestående av Caarina, Raimo, Leif, Bengt och Åke genomförde tävlingen på ett strålande sätt.

Tack till Micke & Co i shop och reception för sitt omhändertagande av alla deltagare och gäster under dagen och till vår kära restaurangpersonal som lyfte dagen med sitt goda kök och sitt goda humör vid serveringen.

Vi utbringar slutligen ett fyrfaldigt leve för alla pristagarna:
C-klassen vanns av Arne Danell från Huvudstadens GK på 68 slag, tätt följd av 2:an Christer Rylander och 3:an Bengt Boethius, bägge på 69 slag och från Wäsby GK, och 4:an Lars-Gunnar Elgelund och 5:an Ann-Marie Ahlzén även dessa på lika resultat, 70 slag, och medlemmar i vår klubb.

B-klassen i sin tur vanns av vår medlem Kjell Blom på 69 slag, tätt följd även han av 2:an Hans Hagberg, 3:an Håkan Sandsund, 4:an Lotta Bergström och 5:an Anders Johnson, samtliga medlemmar i klubben och med ett resultat av 70 slag.

A-klassen fick avsluta denna tävling och även här presterades finfina resultat: Bert Norell knep 1:a-platsen på strålande 64 slag, Linn Bergman kom 2:a på 69 slag, Per Karlsson 3:a på 70 slag, Andy Mondvay kom 4:a på 71 slag tätt följd av Claes Lewin som även han slutade på 71 slag och en 5:e placering. Samtliga spelare från Wäsby GK.

Vem blev så den lycklige vinnaren av en veckas provkörning av nya Kodiaq? Jo, det blev ingen mindre än Arne Danell, dagens lycklige vinnare av C-klassen. Med ett strålande slag som stannade enbart 72 cm från hålet ser nu Arne fram emot sin vecka med den nya suv-en Kodiaq. STORT GRATTIS, Arne!

Ännu en strålande golfdag på Wäsby Golf – denna gång i SKODAs tecken – keep swinging!