Facebook In english
2019201820172016201520142013 

JOHN DEERE CLASSIC - HÄRLIG FINAL PÅ TÄVLINGSVECKAN!

2017-07-15
Tänk att man kan ha sådan tur med vädret under tävlingsveckan. Denna morgon möttes vi av en strålande blå himmel, varma vindar och nästan ingen vind överhuvudtaget. De redan såphala greenerna var dessutom ännu snabbare…tre stycken mätningar gjordes på morgonen; den första mätte 12,9 på stimpen, den andra 12,6 och den tredje 12,2. Inte för inte att vår tävling nämndes på CMore under den svenska direktsändningen av John Deere Classic på PGA-touren i USA (tack, Mats Ogevall!).

Dagens singeltävling bjöd på ett fullt startfält med 38 spelare i A-klassen, 56 spelare i B-klassen och 25 i C-klassen. Vad månde bliva av dessa spelares resultat under dessa förutsättningar??
STRÅLANDE, såklart!

A-klassen vanns av Johan Selander på formidabla 69 slag brutto (med en dubbelbogey!) och 66 slag netto. På andra plats kom Anders Öberg, även han på 66 slag netto. Tredjeplatsen kneps av Nellie Berglund på fina 69 slag netto.

B-klassen vanns av Lena Kolesar från Arboga GK, även hon med 66 slag netto (slaggolf), tätt följd av tvåan Mikael Adriansson på 68 slag netto och trean Knut Forvik på 69 slag netto.

C-klassen vanns på 67 slag netto (slaggolf) av Ingert Malmqvist från Troxhammar GK, en vinst med fyra slags marginal till både tvåan Gösta Lundin på 71 slag netto (och som även var den som hamnade närmast ett HiO på 2:an) och trean Jeanette Isacsson.

John Deere bjöd även på en HiO-tävling på hål 2 där ingen dessvärre vann den fina robotgräsklipparen. Närmast kom Gösta Lundin som slog ett formidabelt slag som lade sig endast en halvmeter förbi hålet…

Närmast Hål på 16:e vanns av Simon Hallberg (1,25mt från flagg). Längsta Drive på 8:an vanns i sin tur i damklassen av långtslående Nellie Berglund och i herrklassen av Andy Mondvay.
Fantastiska resultat – stort grattis till alla pristagarna!

Ett stort tack till John Deere för vårt fina och täta samarbete och till Pelle Gripenberg som idag representerade företaget och stod för en fantastiskt härlig tävlingsdag och en formidabel avslutning på vår roliga och intensiva tävlingsvecka!

En varm applåd för och ett innerligt tack till vår engagerade tävlingskommitté för ert arbete under denna vecka: Bengt, Leif, Raimo, Caarina, Jarl, BoRune! Ett varmt tack även till Åke, Curt, Annelie, Kicki och Elin för att ni ställde upp som starters och ”incheckare”. Utan all er hjälp hade denna vecka inte varit möjlig!

Hatten av återigen för vår helt fantastiska banpersonal – ni är helt ”outstanding”, både vad gäller kompetens och engagemang!!

Vi riktar ett stort tack även till Micke med personal i shop och reception för det varma omhändertagandet under veckan och till våra krögare med personal för sin fantastiskt goda mat och sitt trevliga bemötande under veckans alla tider.

Och sist men inte minst, TACK till alla er som kom och spelade under dessa tävlingsdagar! Alla härligt entusiastiska och taggade till tusen att ha roligt tillsammans på Wäsby Golf! Trevlig kväll och trevlig helg på er – keep swinging!