Facebook In english
2019201820172016201520142013 

Jacobs kval till Nordea

2015-10-09

Grattis Jacob Selander!

Wäsby Golfs bäste spelare Jacob Selander klarade första steget i kvalet till Nordea Tour, Sveriges och Nordens högsta proffstour, med bravur!

En andraplats på Landskronas tuffa bana imponerar och gläder oss Wäsby-iter! :)

Första dagens spel genomfördes i ett underbart höstväder vilket uppenbarligen passade Jacob alldeles utmärkt och resultatet 66, hela fem under banans par, innebar delad ledning!

Dag två spelades i betydligt tuffare förhållanden men även det bemästrade Jacob på ett alldeles utmärkt sätt. Totalt slutade Jacob två slag under banans par vilket gav en fin andraplats endast ett slag från segern. Det ger Jacob med råge en plats till slutkvalet i Danmark som spelas denna helg.

I och med andraplatsen har Jacob redan säkrat att få spela ett visst antal tävlingar på Nordea Tour nästa år, men Jacob vill mer än så!

Michael Sköldegren var också med i kvalet i Landskrona och spelade mycket bra första dagen och var i allra högsta grad med i matchen om en plats till slutkvalet i Danmark. Tyvärr stämde inte spelet lika bra dag två men Michael visade dag ett att han har ett stort spel i sig.

- och lycka till i helgen Jacob S!

Idag fredag spelar Jacob dag två i slutkvalet som spelas i Danmark.

Tävlingen inleddes igår och Danmark bjöd på tuffa väderförhållanden med regn och blåst. Efter första dagens spel ligger Jacob på en fin 17:e plats med ett slag under banans par!

Jacob jagar en plats bland de 25 bästa som innebär en hög ranking och det ger möjligheten att spela de allra största tävlingarna på Nordea Tour och därmed att få vara med och spela om de största segerpremierna på denna tour.

Andraplatsen i Landskrona och en 17:e plats efter första dagens spel i Danmark visar att Jacob har det spel som krävs för att vara med bland de 25 bästa i kvalet!

De 70 bästa efter fredagen klarar cuten och går vidare till lördagens avgörande runda. Att klara cuten är viktigt, det ger en kategori som garanterat berättigar till ett stort antal starter på Nordea Tour.

STORT LYCKA TILL JACOB!

Vi håller alla tummar vi har.

RV

På nedanstående länk kan du följa dramat:

http://www.golfbox.dk/livescoring/tour/?language=1053#/competition/301460/leaderboard