Facebook In english
2019201820172016201520142013 

Härlig avslutning av Tävlingsveckan med Väsby Färghall Open

2018-07-13
Vad händer om man genomför en scramble under bästa möjliga förutsättningar; lagom varmt, nästan vindstilla, torra hårda fairways, jämna rättvisa greener med elva på stimpen och ett stort gäng spelsugna golfare?
 
Jo, det blir ett frosseri i bra golf. Birdiefest. Hålade långputtar. Och en laganda som kryddas med många high-fives och gapskratt.
 
Spelformen gynnar lite yvigare spel, lite mer vildsinta satsningar. ”Någon i laget får säkert till nå’t bra. Jag satsar!” Det märktes nere på femman. Det var många som skulle pricka greenen på andra slaget. Effekten lät inte vänta på sig; köer som på Systemet en fredagkväll. Men en så’n här dag gjorde det tydligen inte så mycket. Det var glada miner och gott humör ändå.
 
Gladast av alla verkade killarna i vinnarlaget vara. Och undra på det. Att gå nästan nitton under par vittnar om golf av hög klass. Sån’t blir man glad av. Linus och Pontus Hansson, Jonas Mårder och Anton Åslund bärgade förstapriset. Det gick vägen trots en vågad balansgång. På sista hålet slogs bara en drive, för det var en drive som ”sparats” och till sist återstod och måste genomföras. Men både drive och inspel gick bra och man säkrade paret utan problem.
 
Eddie Selander guidade framgångsrikt en trio från Bro Hof till andrapriset. Det var Håkan Frank, Klas Ivarsson och Niklas Hedberg som knåpade ihop ett resultat på 53.8 tillsammans med Eddie.
 
Tredjepriset gick till Andreas och Daniel Fridner som tillsammans med Jari Luoma och Mats Olsson fick ihop 54.5.
 
Att det var bra förutsättningar bekräftades av dagens längsta drive. Hur ofta firar vi någon som slår över tre hundra meter? Vilken bravad!
 
Om man spelar lite halvtaskigt kan det vara lätt att skylla på greenerna. Men vi hade idag ett gäng som absolut inte kunde göra det. För tre av dem i det laget är själva ansvariga för kvaliteten på greenerna. Niklas, Ulf och Rasmus är banarbetare och spelade riktigt bra golf idag, så de behövde aldrig skylla ifrån sig. Och alla vi andra kan bara tacka och ta emot, för greenerna var suveräna!
 
Ett stort tack till John Nilsson på Väsby Färghall, som gjort den här tävlingen möjlig!
 
Till sist måste vi skicka en tacksam tanke till Tävlingskommittén som lagt ner ett jättearbete för att lotsa Tävlingsveckan i hamn. Bengt Norén och Leif Sjöblom vid rodret. Jarl Widén, Raimo Harmsund, Kjell Thuné, Martin Salomonsson, Olle Österlund och Ingvar Andersson som alla bidragit till en särdeles trevlig vecka. Riktigt bra jobbat!
 
PS. Glöm inte att det finns en ny tävling i programmet, den 31 juli. Taylor Golf håller i en fyrboll, bästboll PB. Den ligger öppen i MinGolf för anmälningar. Passa på!