Facebook In english
2019201820172016201520142013 

Årets klubbmästare korade

2018-08-05
Bästa golfspelaren bland våra herrar och damer är utsedda.
Helgen 4-5 augusti spelades klubbmästerskapen på Wäsby Golf. Efter en lång, torr och varm sommar var arrangörerna oroliga för ett alltför lättspelat mästerskap med stenhårda fairways i kombination med jämna och fina greener. Så för att kunna vaska fram guldkornen hade man lagt en order på "regntunga skyar", för leverans under lördagen. Det kom planenligt, med ett par inledande regnskurar och strax innan avslutningen ett rejält skylfall. Men det var ingen som vek ner sig. Man bet ihop och kämpade vidare, med undantag för ett litet avbrott så att greenerna kunde dräneras på vatten.
 
Söndagens spel genomfördes däremot under bästa tänkbara förhållanden.
 
Damklassen, som samlat en handfull spelare, vanns av Nellie Berglund, som spelade stabilt på lördagens två ronder och vässade spelet när det som mest behövdes på söndagen och avslutade med en runda på 80 slag, totalt 249 slag. Det är sex slag bättre än de delade tvåorna Kristina Neimert Carne och Lovisa Selander, som liksom för att markera jämnheten hade exakt samma slutscore på rundorna (83, 83 och 86).
 
Herrklassen vanns av Linus Hagestål vars spel påminde lte om vädret; blandat åskdunder och strålande solsken, mest av det senare. Med 217 slag hade han fyra slags marginal till tvåan, den regerande mästaren Jacob Selander. Ytterligare fyra slag efter kom Max Kalfjäll.
 
Ett stort tack till vår duktiga Tävlingskommitté, som hållit ihop detta under ledning av Bengt Norén och Leif Sjöblom. Och naturligtvis ett stort tack till banpersonalen som trots svåra förutsättningar fått till en alldeles utmärkt bana, som givit rättvisa förhållanden för spelarna.